Gribējās parastus rīsus pagatavot nedaudz neparastāk, tad nu, no tā, kas bija mājās, tapa šis.
Sīpolus sasmalcina pēc gaumes - ripās vai mazos kubiņos, nelielu siera gabaliņu sarīvē.
Nelielā sviesta daudzumā katliņā apgrauzdē rīsus. Tad pielej karstu ūdeni tik, lai nosedz rīsus un sāk tos vārīt līdz gatavi (ik pa laikam pielejot ūdeni, bet lai beigās nav lieks šķidrums).
FOTO: Gardēde
Tikmēr uz pannas sviestā apcep sīpolus, pielej sojas mērci (pēc gaumes, es liku ~2 ēd.k.) un pieber cukuru (arī pēc gaumes, es liku ~3 ēd.k.)
FOTO: Gardēde
Kad rīsi gatavi, pieber sarīvēto sieru un samaisa.
FOTO: Gardēde
Pieliek sacepto sīpolu masu un samaisa.
FOTO: Gardēde
Gatavs! Liek trauciņā, lai izveidotu formu un pasniedz (ar gaļu, salātiem...)