Čedaras siera biksvīti

2012. gada 15. aprīlis
Foto: Kārlis Streips
Šos biskvītus vienmēr uz galda liek Amerikas jūras velšu restorānā Red Lobster.
Pagatavošana
30 min
1. Iekarsē plīti -- 200 g
2. Lielā bļodā iesijā miltus, cepampulveri, cukuru un sāli. Sagriez auksto sviestu gabaliņos, pievieno miltiem un ar dakšiņu vai mīklas kāpātāju (pastry cutter, sk. http://www.fotosearch.com/FSD324/x20925096/) apstrādā līdz sviests ir sakapāts mazos, maza zirnīša lieluma gabalos. Tālāk nekapā.
3. Pievieno sarīvēto sieru, pienu un maltos ķiplokus. Maisi ar koka karoti un tad mīci ar rokām kamēr viss sanāk kopā, bet tikai līdz tam brīdim -- nepārmīci, jo citādi biskvīti var būt sīksti.
4. Ar karoti vai rokām sadali mīklu 10-12 daļās, katru daļu izveido bumbulītī un liec to uz neietaukotas pannas (plakanā panna cepumu cepšanai). Cep 15-17 minūtes līdz biskvītu virsa ir gaiši brūna.
5. Kad biskvīti ir izņemti no plīts, izkausē 30 g sviesta mikroviļņu krāsnī, samaisi to ar maltajiem ķiplokiem un pētersīļiem, un ar virtuves birstīti pārklāj sviestu karstajiem biskvītiem. Izmanto visu sviestu. Biskvītus var ēst jau pēc kādām 15 minūtēm. Neapēstos biskvītus cieši ietin pārtikas plēvē un glabā ledusskapī. Pirms ēšanas tos var atkal uzsildīt mikroviļņu krāsnī.
Uz augšu