Citrona,ķirbja kūka

2012. gada 14. aprīlis
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. ( šīs mīklas sastavdaļas būs diviem pīrāgiem,ja cepam tik vienu,tad pārējo mīklu varam pāris dienas paturēt ledusskapī,vai izcept cepumus vai ko tamlīdzīgu,bet variet izmantot arī sev tīkamu smilšu mīklu vai arī sadalam pildījumu divās daļās,tieši tā pat kā mīklu un cepam duvus pīrāgus,tas pat būs labāk.)
2. Sviestu/margarīnu sadrupinam ar miltiem,pievienojam sablenderētus riekstus(smalkās drupačās)Visu šo izmīcam.
3. Olas baltumu atdalam no dzeltenuma.baltumu putojam ar cukuru līdz stingrām putām,pievienojam dzeltenumu un sāli,saputojam,pievienojam sodu un vēl saputojam.
4. Šo saputoto olas masu pievienojam miltu maisījumam.Samīcam mīklu.Pēc vajadzības pievienojam vēl miltus,pa karotītei,nepārcenšamies.Mīklai jabūt maigai,mīkstai,bet ne lipīgai.Ieliekam maisiņā un uz 3 stundām ledusskapī.
5. Ķirbi nomizojam,izgriežam sēklas,sagriežam mazos gabaliņos un liekam katliņā ar 3 ēd.k ūdeni un sviestu.Sautējam zem vāka uz mazas uguns ik pa laikam apmaisot līdz ķirbis izšķīdis.Pievienojam sarīvētu svaigu ingveru,piparkūku garšvielas un pasautējam 5 minūtes,tad sablenderējam,vai izlaižam caur sietiņu.
6. Citroniem izspiežam sulu.
7. Olas viegli saputojam ar cukuru,pievienojam citronu sulu,ķirbja biezeni un saldo krējumu,izmaisam,bet neputojam.Putojot izveidojas putas un tas mums nav vajadzīgs.
8. Mīklu izņemam no ledusskapja,sadalam 2 daļās,vienu daļu ieliekam cepamtraukā,izlīdzinam.(lai vieglāk būtu gatavo pīrāgu izņemt no formas,es cepamtraukā ieliku cepamo papīru.)
9. Uz izlīdzinātās mīklas uzlejam mūsu citrona,ķirbja pildījumu.Apsedzam ar foliju un liekam cepties ap 200g ap 50-60 minūtēm.
10. Gatavo pīrāgu atstājam pilnībā atdzist un tik tad sagriežam.
11. Ja esam sadalījuši gan mīklu,gan pildījumu un cepsim divus pīrāgus,tad cepšanas laiks būs īsāks ap 30 minūtēm.
Uz augšu