Paelja - spāņu rīsi

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g garo rīsu
  • 200 g vistas filejas
  • 200 g cūkgaļas
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 paliels tomāts
  • 1 neliels sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 glāze/s baltvīna
  • 1 buljons
  • 1 ēd. k. safrāna
  • 200 g garneļu
  • 200 g kalmāru
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Ņem palielu un dziļu pannu, tajā ielej nedaudz eļļas un liek un nelielas uguns. Sagriež visus dārzeņus mazos gabaliņos un liek uz pannas sutināties kādas 10 min. tā, lai ir redzams, ka ir sautēts.
  2. Kamēr dārzeņi sautējas, ķeras klāt gaļai. Sagriež to mazos gabaliņos un arī pievieno klāt dārzeņiem. Sutina 7 min.
  3. Tad pievieno buljonu ar glāzi baltvīna, un tad atstāj, lai kādas 6 min. pasutinās. Liek klāt safrānu, apmaisa, tad liek klāt rīsus, bet vislabāk ir darīt tā, ka rīsus ieber kādā trauciņā, lai varētu mērīt, jo par katru trauciņu pilnu ar rīsiem ir jālej 2 trauciņi ūdens.
  4. Kamēr to visu dara, tikmēr liek nelielā katliņā garneles ar kalmāriem novārīties. Kalmārus sagriež kā gredzentiņus un visu pievieno klāt rīsiem.
    Kad beidzot gatavs, noņem pannu no uguns un atstāj nedaudz atdzist, jo tad rīsiem būs bagātīgāka garša ! Ceru, ka garšos!

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni