Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Paelja - spāņu rīsi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g garo rīsu
  • 200 g vistas fileju
  • 200 g cūkgaļas
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 paliels tomāts
  • 1 neliels sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 glāze/s baltvīna
  • 1 buljons
  • 1 ēd. k. safrāna
  • 200 g garneļu
  • 200 g kalmāru
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ņem palielu un dziļu pannu, tajā ielej nedaudz eļļas un liek un nelielas uguns. Sagriež visus dārzeņus mazos gabaliņos un liek uz pannas sutināties kādas 10 min. tā, lai ir redzams, ka ir sautēts.
  2. Kamēr dārzeņi sautējas, ķeras klāt gaļai. Sagriež to mazos gabaliņos un arī pievieno klāt dārzeņiem. Sutina 7 min.
  3. Tad pievieno buljonu ar glāzi baltvīna, un tad atstāj, lai kādas 6 min. pasutinās. Liek klāt safrānu, apmaisa, tad liek klāt rīsus, bet vislabāk ir darīt tā, ka rīsus ieber kādā trauciņā, lai varētu mērīt, jo par katru trauciņu pilnu ar rīsiem ir jālej 2 trauciņi ūdens.
  4. Kamēr to visu dara, tikmēr liek nelielā katliņā garneles ar kalmāriem novārīties. Kalmārus sagriež kā gredzentiņus un visu pievieno klāt rīsiem.
    Kad beidzot gatavs, noņem pannu no uguns un atstāj nedaudz atdzist, jo tad rīsiem būs bagātīgāka garša ! Ceru, ka garšos!

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas