Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena kuličs ar zefīra krēmu

2012. gada 9. aprīlis
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Sadrupina traukā raugu, pievieno ēdamkaroti cukura un uzsildītu pienu. Izmaisa un pievieno ēdamkaroti . Apsedz un ļauj pastāvēt 10 min.
2. Saputo olas un olas dzeltenumu ar cukuru, sāli. Pievieno biezpienu un izkausētu sviestu, visu samaisa.
3. Žāvētus augļus aplej ar konjaku vai citronu sulu, ļauj tiem pastāvēt.
4. Olu masā pievieno uzrūgušo ieraugu, ber klāt riekstus, žāvētus augļus un ingveru, kas sarīvēts uz smalkās rīves. Ber klāt miltus, samaisa mīklu.
5. Mīklu ieliek ieeļļotā traukā. Trauku pilda līdz pusei, jo mīkla vēl rūgs.
6. Trauku apsedz un masu raudzē siltā vietā ~ 40 min.
7. Pēc 40 min. liek cepties 200 grādos 10 min, tad 180 grādos cep vēl ~ 40 min.
8. Gatavus Kuličus neņemam ārā no traukiem kamēr tie nav atdzisuši.
9. Gatavos kuličus izdekorē ar zefīra krēmu.
10. Krēma pagatavošana. Olas baltumu saputo ar sāli līdz baltums kļūst krēmīgs, pievieno 1 ēd.k. cukura un vaniļas cukura. Turpina putot līdz iegūst stingru masu, kas nekrīt nost no karotes. Liek ledusskapī.
11. Pa to laiku 50 ml ūdens vai sīrupā iemaisa želatīnu.
12. Katliņā ielej atlikušos 50 ml ūdens, pievieno 7 ēd.k. cukura un citronskābi. Vāra nepārtraukti maisot. Kopš vārīšanās brīža, vāra ~ 7min.
13. Lai pārbaudītu sīrupa gatavību, iepilina traukā ar aukstu ūdeni. Ja sīrups paliek vienā pikucī, tad tas ir gatavs. No uguns noņemtajā sīrupā, ielej želatīnu un izmaisa. Saputoto olas baltumu, nepārtraukti putojot, lēnā strūklā lej iekšā sīrupā ar želatīnu. Puto ~ 20 min, līdz krēma masa kļūst bieza un stingra. Kuliču dekorē un atstāj istabas temperatūrā.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu