Siera - kukurūzas cepumi

2012. gada 3. aprīlis
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un sakapā kopā ar 1 glāzi miltu. Pievienojam svaigo sieru, olas dzeltenumu un ar rokām sajaucam.
2. Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu puscieto sieru, sāli vai cukuru un beram klāt pārējos miltus, bet ne visus uzreiz.
3. Mīcām mīklu. Mīklai jāsanāk maigai, mīkstai,bet tai nav jālīp pie rokām. Saveļam mīklu un ieliekam maisiņā, paturam 1 stundu ledusskapī.
4. Gatavo mīklu izrullē tik biezu, cik vēlas.
5. (Mīklu iesaku rullēt uz cepamā papīra gabala, lai nav jāber uz tās miltus, lai var izrullēt bez problēmām). Izspiežam cepumus. Apsmērējam ar viegli sakultu olas baltumu.
6. Cepam ~200 grādos ~ 20 minūtes.
7. Cepumu formu var veidot kādu vēlas.
8. Es gan spiedu aplīšus ar glāzi,gan pēc tam tos sarullēju rullīšos ko apviļāju cukurā.
9. Gan arī izveidoju zaķīšus.
10. Cepumi sanāk maigi drupeni ar interesantu siera garšu.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu