Burkānu maize

2012. gada 3. aprīlis
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Gatavojot sieru mājās, paliek pāri sūkalas. Un es teikšu, ka nekas nepaliek pāri, jo no sūkalām mēs uzcepsim gardu maizīti.
2. Raugu sadrupina un apbera ar cukuru, ļauj izksust. Sūkalas uzsilda siltas un pievieno sāli, izšķīdušo raugu, izmaisa.
3. Ber klāt pusi miltus, izmaisa un pievieno 2 ēd.k. eļļu un,uz smalkās rīves sarīvētus un vēl sablenderētus, burkānus (blenderēt nav obligāti,var arī pievienot rīvētus).
4. Tālāk miltus ber lēnām klāt un mīca līdz nelīp pie rokām.
5. Ar atlikušo eļļu iesmērē trauku, kurā raudzēs mīklu. Liek mīklu un trauku pārsedz ar pārtikas plēvi.
6. Raudzēj siltā vietā ~ 1 stundu līdz mīkla palielinājusies 2-3 reizes.
7. Izveido divus kukulīšus. Pārsmērē vai ar sakultu olu, vai pienu, vai apber viegli ar miltiem.
8. Cep ~200 grādos ~30 minūtes līdz maizītei izveidojusies brūna garoziņa.
9. Gatavo maizīti liekam zem dvieļa atdzist.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu