Sākums > Receptes > Deserti

Universālais biskvīts ar krēms

2012. gada 29. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Ņem 3 olas, iesit trauciņā, pievieno 4 ēd.k. cukura un liek ūdens peldē. Puto ar mikseri uz maza ātruma līdz olu masa trīskāršojas.
2. Kad tas izdarīts, vēl puto lielā ātrumā, vairs nekarsējot ūdens peldē. Bildē redzams, kā izskatās saputotās olas.
3. Iesijā 3 ēd.k. miltu un 1 ēd.k. kartupeļu cieti. Iecilā olu masā, kārtīgi izmaisa.
4. Lej cepamformā, kur ieklāts cepamais papīrs.
5. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ~220 grādos.
6. Cep 20 minūtes, pirmās 10 minūtes noteikti netaisa durtiņas vaļā, vai pat 15 minūtes, lai aplūkotu.
7. Biskvīts gatavs, kad virsa skaisti brūna.
8. Es cepu ļoti plānu biskvītu, jo nav man tādas augstas formas, lai gatavotu biezu biskvītu, bet ja jūs gatavosiet augstā formā,tad attiecīgi cepšanas laiks var palielināties.
9. Ja bail, ka virsa var piedegt, kad vidus vēl nav gatavs, var apsegt ar foliju.
10. Gatavo biskvītu sagriezu uz pusēm, saliku abas puses kopā,apgriezu maliņas, lai vienādas abas daļas. Biskvīta atgriezumus sablenderē, ar tiem var abērt gatavo torti.
11. Katru biskvīta gabalu apsmērē ar šķidru, vēlams skābu ievārījumu vai arī ar nevārītu iebiezināto pienu, tas labi mitrinās un būs garšīgi.
12. Lai biskvīts stāv, gatavojam krēmu. 1 olu samaisa ar 2 ēd.k. cukura un 2 ēd.k. miltu, ar putojamo slotiņu izmaisa līdz viendabīga masa.
13. Pievieno siltu pienu 160 ml, izmaisa un liek ūdens peldē. Karsē un maisa ar putojamo slotiņu līdz krēms sabiezē. Atdzesējam krēmu.
14. Saputo ~70 g sviestu, ja vēlamies pievienojam iebiezināto pienu, var gan vārītu, gan nevārītu. Tad pievieno atdzisušo vārīto krēmu. Visu saputo.
15. Visu torti apsmērē ar krēmu, ļauj tam sacietēt aukstumā, pēc tam apber visu kūku ar sablenderētajām drupačām, atkal liek aukstumā. Beigās dekorē pēc vēlmēm.
16. Labu apetīti!
Uz augšu