Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena plātsmaize ar smilšu mīklu

2012. gada 29. marts
Foto: Depositphotos.com
Biezpiena vietā var likt rabarberus, skābus ābolus, mellenes vai arī kopā ar biezpienu likt ogas, augļus
Pagatavošana
90 min
1. Sviestu puto ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, citrona miziņu un sulu - saputo.
2. Liek klāt miltus sajauktus ar sodu, sākumā 2 glāzes un izmīca. Ja mīkla līp pie rokām liek vēl miltus pa drusciņai. Man parasti aiziet 2,5 glāzes miltu, tas atkarīgs no miltiem. Mīklai jāsanāk mīkstai un nav jālīp pie rokām. Mīklu izrullē 1 cm biezumā un liek ledusskapī uz 1 stundu.
3. Pa to laiku saputo olu baltumus ar 1/4 cukura stingrās putās. Biezpienu samaisa ar atlikušo cukuru un iemaisa saputotos olu baltumus.
4. Ņem mīklu no ledusskapja un liek virsū biezpiena masu. Cep 180 grādos 30 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu