Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena suflē pīrāgs

2012. gada 27. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo pamatni. Pilngraudu auzu pārslas sadrupina ar mīkstu sviestu viendabīgās drupačās.
2. Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Baltumu sāk putot ar šķipsniņu sāls, līdz sāk veidoties putas, tad lēnām pievieno cukuru un turpina putot līdz tas izkūst. Pievieno dzeltenumu, vaniļas cukuru un sodu, saputo visu vēl kādas 5 minūtes.
3. Saputoto olu iemaisa pilngraudu auzu pārslu, sviesta drupačās. Izmaisa un sāk bērt klāt auzu pārslas ar kviešu klijām.
4. Mīklu jauc jau ar rokām.Mīkla būs stingra, bet lipīga, jo tādas ir auzu pārslas. Saveļ kamolā un ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
5. Cepamtraukā ieklāj cepamo papīru un liek iekšā mīklu. Izlīdzina, uztaisa augstas sānu maliņas. Sadursta dibenu ar dakšīnu. Liek cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ~180 grādos uz 5 minūtēm.
6. Pildījums. Olas sakuļ ar dakšīņu.
7. Skābo krējumu sajauc ar biezpienu, pievieno vaniļu un cukuru, pagaršo vai pietiekami salds.
8. Savieno olas ar krējuma, biezpiena masu, sakuļ līdz viendabīgai masai. Pievieno ogas, augļus. Man bija konservēti ananāsu gabaliņi.
9. Uz auzu pārslu pamatnes uzlej šo masu un turpina cept vēl ~40 minūtes ~180 grādos uz vidējā plauktiņa.
10. Gatavo pīrāgu mazliet atdzesē un tad izņem no trauka. Tikko ceptu neiesaku ņemt ārā, jo tas ir ļoti maigs, mīksts, atdziestot kļūst stingrāks.
11. Pamatne ir viegli mīksta, drupena, bet pildījums ir kas līdzīgs suflē. Pīrāgs nav salds, ļoti maigs, viegls.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu