Veselības maize

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes (250 ml) pārslas- auzu pārslas, miežu, kviešu, rudzu, 5 graudu, jebkuras. Man bija no visām kopā
  • 2 saujas sēkliņas
  • Vidēja lieluma burkāns
  • 50 g siers
  • Buntīte lociņu - var arī dilles, pētersiļus
  • Garšvielas kādas vēlas
  • 200 ml piens
  • 1 tēj.k. soda
  • 100 ml kefīrs

Pagatavošana

60 min.
  1. Pārslas sablenderē miltos. Var daļu blenderēt, bet otru daļu atstāt veselas, kā vēlas.
  2. Apgrauzdē sēkliņas. Uz smalkās rīves sarīvē burkānu. Sasmalcina lociņus.
  3. Pārslām pievieno garšvielas, locinus, sēkliņas, burkānu, sieru un izmaisa.
  4. Kefīrā iemaisa sodu un pievieno sausajam maisījuamam. Pielej pienu un izmaisa. Mīklai jāsanāk biezai, bet tā būs lipīga, tā jābūt. Atstāj uz 20 minūtēm istabas tempertūrā.
  5. Izveido kukulīti. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ~200 grādos ~40 minūtes.
  6. Gatavo maizi apsedz un atdzesē zem dvieļa.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize