Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsi ar sviesta pupiņām un maigām kotletēm

2012. gada 25. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Auzu pārslas sajauc ar svaigo sieru.
2. Maltai gaļai pievieno garšvielas, sasmalcinātu sīpolu, zaļumus un ķiplokus, izspiestus caur spiedi. Kārtīgi izmīca, pievieno olu, vēl izmīca. Pievieno uzbriedušās pārslas ar svaigo sieru. Izmīca un ļaujam 30 minūtes pastāvēt ledusskapī.
3. Veido kotletes, ko apviļā rudzu miltos. Cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā uz lielas uguns no abām pusēm līdz kotletes brūnas. Tas aizņem maz laika.
4. Visas apceptās kotletes kārto uz cepamtrauka un cep cepeškrāsnī ~ 180 grādos ~ 20 minūtes.
5. Pa to laiku uzvāram rīsus.
6. Liek pannā sviestu, citrona miziņu, ķiploku izspiestu caur spiedi, pievieno sviesta pupiņas. Sautē un maisa. Pēc 5 minūtēm pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas. Cep līdz pupiņas gatavas.
7. Gatavās sviesta pupiņas sajauc ar rīsiem un pasniedz ar maigajām kotletēm.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu