Rīsi ar sviesta pupiņām un maigām kotletēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g maltā gaļa
  • 1 /2 glāze auzu pārslas
  • 1 /2 paciņa Kāruma svaigā siera
  • 1 maza ola
  • 1 paciņa Vegeta maltai gaļai
  • 1 liels sīpols
  • 4 lielas ķiplokdaiviņas
  • Pāris ēd.k. rudzu rupjie milti apviļāšanai
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • 200 g sviesta pupiņas
  • 1 ēd.k. sviests
  • 1 /2 citrona miziņa
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • 4 ķiplokdaiviņas
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Auzu pārslas sajauc ar svaigo sieru.
  2. Maltai gaļai pievieno garšvielas, sasmalcinātu sīpolu, zaļumus un ķiplokus, izspiestus caur spiedi. Kārtīgi izmīca, pievieno olu, vēl izmīca. Pievieno uzbriedušās pārslas ar svaigo sieru. Izmīca un ļaujam 30 minūtes pastāvēt ledusskapī.
  3. Veido kotletes, ko apviļā rudzu miltos. Cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā uz lielas uguns no abām pusēm līdz kotletes brūnas. Tas aizņem maz laika.
  4. Visas apceptās kotletes kārto uz cepamtrauka un cep cepeškrāsnī ~ 180 grādos ~ 20 minūtes.
  5. Pa to laiku uzvāram rīsus.
  6. Liek pannā sviestu, citrona miziņu, ķiploku izspiestu caur spiedi, pievieno sviesta pupiņas. Sautē un maisa. Pēc 5 minūtēm pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas. Cep līdz pupiņas gatavas.
  7. Gatavās sviesta pupiņas sajauc ar rīsiem un pasniedz ar maigajām kotletēm.
  8. Lai labi garšo!

Komentāri

annija 2014. gada 15. septembris 20:04
izklausās tik daudzsološi, ka gribu izmēģināt...........bet gaļas nav daudz, varbūt var pievienot vēl kaut ko lai masa vairāk, bet gaļu tik daudz nevajag?
Gardedis 2013. gada 22. decembris 12:29
Es tieši nesapratu kam vajaga katru satāvdaļu :D
Agnese 2013. gada 7. augusts 21:38
super

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni