Svaigā siera deserts

5 1

Sastāvdaļas

  • Ap 200 g biezpiens
  • 5 ēd.k. iebiezinātais piens, der gan vārīts, gan nevārīts
  • 200 ml piens
  • 50 g kokosa skaidiņas, bet var arī ņemt jebkurus citus riekstus
  • 4 ēd.k. cukurs deserta krēmā
  • 1 ēd.k. cukurs pamatnei, bet var likt pēc izjūtām
  • 1 paciņa vaniļas cukurs vai arī citrona miziņa
  • 200 -250 g cepumi - kakao vai vaniļas, kuri garšo
  • 1 paciņa Kāruma svaigais klasiskais siers
  • 200 g skābais krējums,vislabāk, ja ir izlejamais 25%-30%
  • 1 paciņa želatīns "Valež"

Pagatavošana

30 min.
  1. Biezpienu sablenderē ar 1 ēd.k. Kāruma svaigo sieru un 1 ēd.k cukuru. Atsevisķi arī cepumus sablenderē.
  2. Biezpiena masai pievieno kokosa skaidiņas, ja izmanto citus riekstus, tos apgrauzdē un sablenderē, un ber pa daļām sablenderētos cepumus. Masai jāsanāk ļoti biezai, mazliet sausai, lai nelīp pie rokām. Izmaisa.
  3. Liek šo masu traukā, kur ieklāts cepamais papīrs vai folijs, izlīdzina. Šī ir deserta pamatne.
  4. Pienā iemaisa želatīnu un atstāj uzbriest, bet pa to laiku gatavo deserta krēmu.
  5. Liek traukā skābo krējumu, svaigo sieru, iebiezināto pienu, cukuru, vaniļas cukuru un sāk putot. Puto līdz masa sabiezē, paliek krēmīga, gaisīga un palielinās apjomā, pagaršo vai pietiek salduma. Jāņem vērā, ka vēl tiks pievienots 200 ml piens.
  6. Uzbriedināto želatīnu uzsilda siltu un izmaisa līdz pienā nav redzami želatīna graudiņi.
  7. Puto deserta krēmu un lej iekšā izkausēto želatīnu.
  8. Šo deserta krēmu lej uz sagatavotās pamatnes. Ja vēlas dekorēt deserta virsu, tad 2 ēd.k. deserta masai pievieno kakao. Aplej ar karotes palīdzību strīpainu deserta virsmu un ar kociņu izbraukā, šādi veido kaut kādu ornamentu.
  9. Desertu liek ledusskapī uz 1 stundu līdz sarecē.
  10. Pasniedz!
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

edite 2013. gada 23. janvāris 17:11
Iskatas garsigi bet nav tik labi ka izskatas bet nav ari slikti loti labi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize