5ēd.k. iebiezinātais piens, der gan vārīts, gan nevārīts
200ml piens
50g kokosa skaidiņas, bet var arī ņemt jebkurus citus riekstus
4ēd.k. cukurs deserta krēmā
1ēd.k. cukurs pamatnei, bet var likt pēc izjūtām
1paciņa vaniļas cukurs vai arī citrona miziņa
200-250 g cepumi - kakao vai vaniļas, kuri garšo
1paciņa Kāruma svaigais klasiskais siers
200g skābais krējums,vislabāk, ja ir izlejamais 25%-30%
1paciņa želatīns "Valež"
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Biezpienu sablenderē ar 1 ēd.k. Kāruma svaigo sieru un 1 ēd.k cukuru. Atsevisķi arī cepumus sablenderē.
Biezpiena masai pievieno kokosa skaidiņas, ja izmanto citus riekstus, tos apgrauzdē un sablenderē, un ber pa daļām sablenderētos cepumus. Masai jāsanāk ļoti biezai, mazliet sausai, lai nelīp pie rokām. Izmaisa.
Liek šo masu traukā, kur ieklāts cepamais papīrs vai folijs, izlīdzina. Šī ir deserta pamatne.
Pienā iemaisa želatīnu un atstāj uzbriest, bet pa to laiku gatavo deserta krēmu.
Liek traukā skābo krējumu, svaigo sieru, iebiezināto pienu, cukuru, vaniļas cukuru un sāk putot. Puto līdz masa sabiezē, paliek krēmīga, gaisīga un palielinās apjomā, pagaršo vai pietiek salduma. Jāņem vērā, ka vēl tiks pievienots 200 ml piens.
Uzbriedināto želatīnu uzsilda siltu un izmaisa līdz pienā nav redzami želatīna graudiņi.
Puto deserta krēmu un lej iekšā izkausēto želatīnu.
Šo deserta krēmu lej uz sagatavotās pamatnes. Ja vēlas dekorēt deserta virsu, tad 2 ēd.k. deserta masai pievieno kakao. Aplej ar karotes palīdzību strīpainu deserta virsmu un ar kociņu izbraukā, šādi veido kaut kādu ornamentu.