Zoss cepetis

Sastāvdaļas

  • 2.5 zoss (2-2,5 kg)
  • 10 g sīpolu
  • 10 g burkānu
  • 5 g pētersīļugaršvielas

Pagatavošana

120 min.
  1. Zosi izveido; pakaļējā daļā iegriež un iegriezumā iebāž kāju stilbiņus kā kabatā. Tad ieberzē ar sāli, liek cepešpannā, pielej nedaudz verdoša ūdens un apcep brūnu. Pēc tam pievieno garšsaknes (sīpolus, burkānus, pētersīļus), piparus, lauru lapas un cep, bieži aplaistot, līdz cepetis gatavs. Jaunas zoss cepeti cep 1-1,5 stundas, vecākas 2-3 stundas. Cepeti mazliet atdzesē un sadala tāpat kā vistas cepeti. Sakārto cepešbļodā un pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, cepeša taukiem, sautētiem kāpostiem-skābiem vai brūkleņu ievārījumu. Tāpat gatavo pīles cepeti. LABU APETĪTI!

Komentāri

valdis 2014. gada 23. decembris 18:18
labs noskanjokums,cepeshkrasns,garshvielas un Zosss.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi