Zoss cepetis

2005. gada 7. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Zosi izveido; pakaļējā daļā iegriež un iegriezumā iebāž kāju stilbiņus kā kabatā. Tad ieberzē ar sāli, liek cepešpannā, pielej nedaudz verdoša ūdens un apcep brūnu. Pēc tam pievieno garšsaknes (sīpolus, burkānus, pētersīļus), piparus, lauru lapas un cep, bieži aplaistot, līdz cepetis gatavs. Jaunas zoss cepeti cep 1-1,5 stundas, vecākas 2-3 stundas. Cepeti mazliet atdzesē un sadala tāpat kā vistas cepeti. Sakārto cepešbļodā un pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, cepeša taukiem, sautētiem kāpostiem-skābiem vai brūkleņu ievārījumu. Tāpat gatavo pīles cepeti. LABU APETĪTI!
Uz augšu