Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Deserta kūka ar pārslam

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • Pusotra paciņa selgas cepumi, man bija brūnie,bet var ņemt kādi garšo
  • 130 g sviests
  • 1 glāze miežu pārslas (250ml)
  • Deserta krēmam:
  • 2 glāzes piens (250ml)
  • 1 /2 glāze rīsu pārslas
  • 1 glāze skābais krējums
  • 1 buņdžiņa iebiezinātais piens ar cukuru vai arī 1 paciņa svaigais siers (un ja liekam svaigo sieru,pievienojam cukru pēc garšas ap 125ml)
  • 2 tēj. k. vaniļas cukurs
  • 15 g želatīns Anatols (ja Santa Maria - 1/2 paciņa)
  • 1 ēd. k. kakao dekorēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Miežu pārslas apgrauzdē un sablenderē miltos. Cepumus arī sablenderē smalkas drupačās. Savieno abu veidu drupačas, pievieno izkausētu sviestu.
  2. Izmaisa un liek traukā, izveido pamatni ar sānu maliņām. Zem pamatnes labi ir ieklāt cepamo papīru vai pārtikas plēvi, lai pēc tam desertu viegli izņemt. Protams, cita lieta, ja jums ir kūkas forma, kam noņemas sānu malas.
  3. Atstāj sagatavoto pamatni istabas tempertūrā līdz gatavo deserta masu.
  4. Katliņā ielej 1 glāzi pienu, uzvāra un pievieno rīsu pārslas. Vāra uz mazas uguns, ik pa laiciņam apmaisot, līdz putra pilnībā uzbriedusi. Ļauj putrai atdzist un tad sablenderē.
  5. Skābo krējumu puto līdz tas paliek biezs un krēmīgs, ~ 5-8 minūtēm, pievieno vaniļas cukuru un iebiezināto pienu vai arī svaigo sieru ar cukuru. Visu kārtīgi vēl saputo ~5 min.
  6. 1 glāzē piena iemaisa želatīnu un ļauj tam uzbriest 5 minūtes, tad uzsilda siltu, ne karstu un maisa līdz želatīna graudiņi izkusuši. Rīsu pārslās iemaisa pienu ar želatīnu. Tad šo masu pievieno krējuma masā un visu saputo.
  7. Lej uz cepumu pamatnes, bet 2 ēd.k. deserta krēma atstāj. Iemaisa kakao šajās 2 ēd.k. deserta krēmā un lej uz deserta virsmas ,veidojot līnijas dažādos virzienos.
  8. Tad ar kociņu izbraukā pa deserta virsmu, izveidojot šādu ornamentu. Liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
  9. Ne reizi vien pārbaudīts,ka jo ilgak stāv,jo gardāks deserts. Deserta kūka ir vienreizēja. Maiga, krēmīga, ļoti garda!
  10. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas