Arābu maize

2012. gada 17. marts
Foto: Nataša Rogova
Tradicionālā arābu maize Pitta ir neparasta ar savu izskatu. Tā ir kā kabatiņa, ko varam sapildīt ar ko vēlamies.
Pagatavošana
180 min
1. Siltā ūdenī izšķīdina raugu, cukuru, sāli, medu.
2. Bļodā ieber miltos sablenderētas auzu pārslas, pievieno sāli un miltus. Pievieno ūdeni. Izmaisa. Pievieno 1 ēd. k. eļļas, izmaisa.
3. Ber klāt vēl miltus, ja nepieciešams un mīca mīklu. Mīklai jāsanāk elastīgai, maigai.
4. Samīcīto mīklu liek ieeļļotā bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu līdz mīkla dubultojas apjomā.
5. No gatavās mīklas izveido 8 bumbiņas, apsedz tās un atstāj uz 10 minūtēm.
6. Pa to laiku jau ieslēdz cepeškrāsni uz 220-240 grādiem.
7. Pēc tam katru bumbiņu izrullē plācenī aptuveni 0,5 cm biezumā. Šos plāceņus atstāj vēl uz 5 minūtēm.
8. Liek cepties ~230 grādos 8-10 minūtes līdz maizītes uzpūtušās un viegli brūnas.
9. Tikko ceptas maizītes ir pacietas, tās liek zem dvieļa un ļauj atdzist. Maizītēm ir kabatiņas, tāpēc tās var pildīt ar jebko.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu