Sākums > Receptes > Deserti

Rudzu cepumi ar sēkliņām un žāvētiem augļiem

2012. gada 17. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Medu, krējumu, ieliek traukā, izmaisa. Pievieno olu, izmaisa.
2. Pievieno mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas temperatūrā, izmaisa. Pievieno sēkliņas un sagrieztus mazākos gabaliņos, izmērcētus žāvētus augļus (tos var iepriekš apliet ar konjaku, brendiju, viskiju vai arī ar sarkanvīnu, lai atdzīvojas).
3. Miltus sajauc ar sodu un pievieno visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisa. Es parasti miltus nelieku visu vienā
4. piegajienā, jo nevar zināt cik tieši šajā reizē būs nepieciešams. Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakapeniski, maisot, mīcot. Mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.
5. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un atstāj uz 20 minūtēm.
6. Mīklu sadala bumbiņās, aptuveni persika lielumā, var arī mazākās vai lielākās. Gatavās bumbiņas saplacina pankūciņās, ne plānās, bet būtībā biezums arī atkarīgs no katra paša, kādu biezumu vēlas.
7. Apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Cep ~200 grados ~15 minūtes.
8. Cepumi ir ļoti sātīgi un protams arī veselīgi.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu