Burkānu cepumi

2012. gada 16. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Manuprāt, ļoti svarīga kombinācija, kas ne vienmēr izdodas - Veselīgi un tai pat laikā Garšīgi! Šie cepumi man šķiet, ka ir tiešām super!Te sastāvā nav ne cukura, no kā daudzi izvairās un nav arī kviešu milti, kas salīdzinājumā ar kukurūzas nav diez ko veselīgi.
2. Olas baltumu sakuļ ar dakšiņu. Pievieno baltumam skābo krējumu. Pievieno medu un visu izmaisam. Pievieno mīkstu sviestu vai margarīnu. Izmaisa.
3. Iepriekš izvāra burkanus ~ 200 g. Samizo, sablenderē putrā 250 ml glāzē.
4. Sagriež dateles, žāvētas plūmes, pievieno citrona miziņu un citrona sulu. Visu sablenderē. Sanāk 1/2 glāze šīs masas.
5. Bet būtībā nav tik stingri jāpieturas pie tam sastavdaļām, mazliet vairāk vai mazāk, jo beigu mīklas konsistenci regulē ar kukurūzas miltiem.
6. Burkānu putru pievieno kopējā bļodā, kur jau ir iepriekšējās sastavdaļas sajauktas. Pievieno žāvēto augļu putru. Izmaisa.
7. Pievieno apgrauzdētās saulespuķu sēkliņas. Pievieno auzu pārslas. Izmaisa.
8. Pievieno 1 glāzi kukurūzas miltus, kam pievienota soda. izmaisa. Pa karotītei pievieno pārējos miltus un maisa. Mīklai jāsanak mīkstai, maigai, mitrai. To ir viegli maisīt ar karoti un arī mīcīt ar rokam ir iespējams.
9. Gatavo mīklu atstāj istabas tempertūrā uz 30 minūtēm, lai milti uz briest. Veido bumbiņas, tad saplacina pankūkā.
10. Cepumu formu var veidot kādu vēlas. Liek cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ~ 200 grādiem uz ~10 minūtēm.
11. Gataviem cepumiem ir viegli brūna apakšiņa, bet virsēja kārta pēc krāsas neka nemainās, tā tik kļūst sausa. Tā var redzēt, ka cepumi gatavi. Sanāca 20 cepumi. Cepumi ir mīksti, maigi.
12. Neticami gardi un veselīgi!
13. Lai labi garšo!
Uz augšu