Tītara gabaliņi saldskābā tomātu mērcē

5 1
Šis ir klasisks čehu ēdiens, ko es iemācījos gatavot no savas vīra mātes. Man īpaši patika saldskābā garša.

Sastāvdaļas

  • 300 -500 g tītara, vistas vai truša gaļas
  • 50 g sviesta
  • 50 g miltu
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • ½ litrs buljona
  • 1 glāze tomātu pastas
  • 5 melnie pipari
  • 5 smaržīgie pipari
  • 2 lauru lapas
  • Timiāns
  • 1 ēdamkarote cukura
  • Sāls
  • 1 ēd. k. etiķa

Pagatavošana

20 min.
  1. Sviestā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Kad tie ir apcepušies zeltaini, pieliek miltus un samaisa.
  2. Pievieno ½ litru buljona un visas pārējas mērces sastāvdaļas. Mērcei var pievienot jebkuru gabaliņos sagrieztu galu. Vislabāk garšos ar vistas, tītara vai truša gaļu. Gaļu var pirms tam apcept un vārīt mērcē, bet to var vārīt atsevišķi un pievienot pēc tam. Klasiski ēd ar vārītām nūdelēm .
  3. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni