Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tītara gabaliņi saldskābā tomātu mērcē

2012. gada 15. marts
Foto: Zane Hajeka
Šis ir klasisks čehu ēdiens, ko es iemācījos gatavot no savas vīra mātes. Man īpaši patika saldskābā garša.
Pagatavošana
20 min
1. Sviestā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Kad tie ir apcepušies zeltaini, pieliek miltus un samaisa.
2. Pievieno ½ litru buljona un visas pārējas mērces sastāvdaļas. Mērcei var pievienot jebkuru gabaliņos sagrieztu galu. Vislabāk garšos ar vistas, tītara vai truša gaļu. Gaļu var pirms tam apcept un vārīt mērcē, bet to var vārīt atsevišķi un pievienot pēc tam. Klasiski ēd ar vārītām nūdelēm .
3. Labu apetīti!
Uz augšu