Kartupeļu fokača

2012. gada 15. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Sagriež smalki sīpolu un cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
2. Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno ūdeni. Izmaisa, pievieno kartupeļu biezputru smaisītu ar sīpoliem.
3. Pievieno garšvielu picai, eļļu 1 ēd. k. un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu kārtīgi izmaisa. Ber klāt pa drusciņai miltus un mīca mīklu.
4. Lai vieglāk saprast vajag vēl vai nē miltus, nomazgā rokas, ieziež ar eļļu un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīcāmai, bet mazliet lipīgai, noteikt ne sausai.
5. Iesmērē trauku, kur raudzēs ar eļļu un liek iekšā mīklu, pārsedz ar pārtikas plēvi.
6. Raudzē ~ 1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
7. Uzrūgušo mīklu es sadalīju četrās daļās. Katru mīklas gabalu saplacina pankūkā, biezums atkarīgs no pašu vēlmēm.
8. Vienam plācenim es liku olīvas, tomātus un sieru.
9. Citam tikai tomātus ar garšvielām, bet pārējos atstāju bez nekā, tikai ieziedu ar eļļu.
10. Cep 220 grādos ~15-20 minūtes.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu