Kartupeļu fokača

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 glāze mīcīti kartupeļi (izvārīti,sastampāti)
  • 1 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 11g var arī citu raugu,tad lasam kādam miltu daudzumam paredzēts,šis raugs paredzēts 500 g-1000 g miltu
  • 1 tēj. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukurs
  • 1 ēd.k. eļļa mīklā,1 ēd.k trauka ieziešanai un vēl sīpolu cepšanai un roku iesmērēšanai
  • 250 ml ūdens, es izmantoju to ūdeni, kur vārījās kartupeļi
  • 250 ml milti iesākumā un pēc tam cik mīkla paņems
  • 2 ēd. k. garšviela picai -oregano, baziliks, majorāns
  • 1 liels sīpols
  • 50 g siers mīklā

Pagatavošana

180 min.
  1. Sagriež smalki sīpolu un cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  2. Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno ūdeni. Izmaisa, pievieno kartupeļu biezputru smaisītu ar sīpoliem.
  3. Pievieno garšvielu picai, eļļu 1 ēd. k. un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu kārtīgi izmaisa. Ber klāt pa drusciņai miltus un mīca mīklu.
  4. Lai vieglāk saprast vajag vēl vai nē miltus, nomazgā rokas, ieziež ar eļļu un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīcāmai, bet mazliet lipīgai, noteikt ne sausai.
  5. Iesmērē trauku, kur raudzēs ar eļļu un liek iekšā mīklu, pārsedz ar pārtikas plēvi.
  6. Raudzē ~ 1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
  7. Uzrūgušo mīklu es sadalīju četrās daļās. Katru mīklas gabalu saplacina pankūkā, biezums atkarīgs no pašu vēlmēm.
  8. Vienam plācenim es liku olīvas, tomātus un sieru.
  9. Citam tikai tomātus ar garšvielām, bet pārējos atstāju bez nekā, tikai ieziedu ar eļļu.
  10. Cep 220 grādos ~15-20 minūtes.
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize