Plānā picas mīkla

2012. gada 15. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Sagriež smalki sīpolu un cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
2. Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno siltu ūdeni. Izmaisa, pievieno auzu pārslas, izmaisa.
3. Pievieno garšvielu picai, eļļu 1 ēd.k., ceptos sīpolus un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu kārtīgi izmaisa. Ber klāt pa drusciņai miltus un mīca mīklu.Tā kā sastāvā ir auzu pārslas ar kviešu klijām mīkla ir lipīga, līdz ar to nepārcenšamies ar miltiem.
4. Lai vieglāk saprast vajag vēl vai nē miltus, nomazgā rokas, ieziež ar eļļu un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīcāmai, bet mazliet lipīgai, noteikt ne sausai.
5. Iesmērē trauku, kur raudzēs ar eļļu un liek iekšā mīklu, pārsedz ar pārtikas plēvi. Raudzē ~1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
6. Uzrūgušo mīklu es sadalīju divās daļās.
7. Saplacina mīklu tik plānu, cik plānu vēlamies picu. Un ņem vērā, ka cepoties tā vēl nedaudz piepūšās. Apsmērē ar eļļu viegli, nedaudz un liek pildījumu.
8. Mans pildījums bija šāds: 2 vidēja lieluma sīpoli, 2 skābēti gurķi, 200 g vārītā desa,2 ēd. k. tomātu mērce, 2 ēd. k. majonēze, siers 200 g, garšviela picai (oregano,baziliks,majorāns).
9. Smalki sagriež sīpolu un apcep eļļā, pievieno smalki sagrieztus gurķus un desu. sautē 7 minūtes, pievieno tomātu mērci un garšvielas, sautē vēl 5 minūtes. Gatavam pievieno majonēzi. Liek uz mīklas.
10. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ~ 200 grādos 10 minūtes, tad uzber uz smalkās rīves sarīvētu sieru un turpina cept vēl 5 minūtes.
11. Gatavs!!! Man sanāca divas picas 25cm diametrā.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu