Sākums > Receptes > Deserti

Ūdens kliņģeri

2012. gada 14. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Siltā pienā iemaisa raugu.
2. Citā traukā olu samaisa ar cukuru, sāli, eļļu, apelsīnu miziņu un vaniļas cukuru.
3. Pievieno raugu ar pienu, izmaisa. Pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sieru.
4. Ber klāt miltus un mīca mīklu. Lai nepārcestos ar miltiem, iesaku mīcot mīklu ik pa laiciņam rokas nomazgāt un ieziest ar eļļu, tā var redzēt vai mīkla ir gatava un nelīp pie rokām.
5. Samīcīto mīklu liek ieeļļotā traukā, ko pārsedz ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu.
6. No uzrūgušās mīklas izveidoju 15 bumbiņas. Katru sarullēju tievā desiņā. Katru pārloka uz pusēm un savij abas pusītes kopā, izveido tādus kliņģerīšus.
7. 3 litra katlā ielej ūdeni, pievieno ēd. k. eļļu un uzvāra. Liek pa 3 kliņģeriem vārīties līdz tie uzpeld. Skatās, lai nepielīp viens pie otra, vai pie katliņa dibena. Kad kliņģeri uzpeldējuši, liek tos uz ietaukota cepamā papīra.
8. Apsmērē ar sakultu olu, uzber sezama sēkliņas un magones, vai arī ko citu.
9. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ~ 200 grādiem ~ 20 minūtes līdz kliņģeri skaisti brūni.
10. Kliņģeri sanāk maigi, mīksti, aromātiski, garšīgi!
11. Lai labi garšo!
Uz augšu