Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Burkānu gardums

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg burkāni
  • 1 glāze cukurs
  • 1 citrons
  • 1 /3 glāze saulespuķu sēkliņas
  • 1 /3 glāze rieksti
  • 1 ēd. k. sviests
  • 1 glāze auzu pārslas
  • Vaniļas cukurs
  • Kokosa skaidiņas apviļāšanai
  • Ja mājās ir vārīts iebiezinātais piens,tad arī labi iederēsies ap 2 ēd.k,bet ja nav tad var arī bez
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Burkānus samizo, sarīvē uz smalkās rīves, pievieno norīvētu citrona miziņu un izspiestu citrona sulu. Visu sablenderē. Apber ar cukuru un atstāj, lai sulojas aptuveni uz 30 minūtēm.
  2. Liek katliņu uz ļoti mazas uguns un sautē zem vāka ik pa laiciņam apmaisa. Pēc 10 minūtēm pievieno sviestu un vaniļas cukuru, un turpina sautēt līdz burkāni sausi, šķidrums iztvaikojis.
  3. Apgrauzdē riekstus, saulespuķu sēkliņas un auzu pārslas. Burkānu masā maisa iekšā pa drusciņai, lai masa ir bieza. Ļauj atdzist. Ja liek iebiezināto pienu, tad dara to atdzisušā masā.
  4. No atdzusušas masas veido bumbiņas, ko apviļā kokosa skaidiņās. Vai arī liek šo burkānu masu formiņās, tad ieliek aukstumā, lai savelkas un pēc tam izņem no formiņām. Ja ir šokolāde, var arī apviļāt izkausētā šokolādē.
  5. Vēl variants ir šai burkānu masai pievienot olas dzeltenumu, izmaisa un liek formā. Pāri kārto olas baltumu, kas saputots stingrās putās.
  6. Olas baltumu pievieno šķipsniņu sāli un šķipsniņu citronskābi, puto līdz veidojas gaisīgas putas, tad pievieno 3 ēd. k. cukuru un puto līdz stingrai masai.
  7. Ar konditorejas šprici dekorē burkānu masu.
  8. Cep cepeškrāsnī uz vismazākās temperatūras ~30 minūtēm.
  9. Garša it nemaz nelīdzinās burkānam,tā kā kaut kas līdzīgs maigam keksam.
  10. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas