Citāds biezpiena sacepums

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 /2 glāze skābais krējums
  • 1 /2 glāze auzu, kviešu, miežu vai rudzu pārslas
  • 1 apelsīna miziņa
  • 250 g biezpiens
  • 2 lieli āboli
  • 2 mazas olas
  • 4 ēd. k. cukurs
  • 2 ēd. k. manna

Pagatavošana

50 min.
  1. Pārslas sajauc ar krējumu un mannā. Biezpienu, ja tas graudains, sabelnderē.
  2. Ābolus samizo, sarīvē uz smalkās rīves, apelsīnam norīvē miziņu.
  3. Biezpienu sajauc ar āboliem un apelsīna miziņu, pievieno pārlas ar krējumu.
  4. Olas saputo ar cukuru līdz gaisīgai masai. Pievieno pārējo maisījumu un samaisa. Lej cepamtraukā, kas iesmērēts ar sviestu.
  5. Cep ~ 200 grādiem ap 30-40 minūtēm. Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik biezā kārtā ir sacepums, jo planākā, jo ātrāk izcepsies, jo biezākā, jo ilgāk cepsies.
  6. Man cepamtrauks bija caurspīdīgs un varēja redzēt, kad apakša viegli brūna, tad arī ņēmu ārā. Virsa bija tik pat gaiša kā tad, kad tikko ielēju masu formā, tā tikai palika sausa, bet krāsu nemainīja.
  7. Sacepums viegli salds, ļoti maigs, sulīgs, tā kā suflē.
  8. Lai labi garšo!

Komentāri

Katrīna 2013. gada 2. februāris 20:36
Ļoti gardi!! Es pieliku klāt vēl viena citrona sulu un biku vairāk cukura. Nenormāli garšīgi. Iesaku :))
Dagnija 2012. gada 19. decembris 21:41
Pagatavoju un varu teikt - laba sanāca. Es gan liku vairāk biezpiena un mazāk cukura, bet sanāca ok.
Dagnija 2012. gada 19. decembris 14:10
Kāpēc nav komentāru? Kāds ir taisījis? Kā ir?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize