Kartupeļu, biezpiena plācenīši

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļi
  • 200 g biezpiens
  • 50 g-100 g siers( Krievijas,Holandes....)
  • Garšvielas pēc vēlēšanās
  • 2 ēd. k. eļļa
  • Kukurūzas milti tik, lai mīkla turas kopā

Pagatavošana

120 min.
  1. Kartupeļus izvāra. Vārīt var gan ar mizu, gan arī jau nomizotus. Ar mizu vārītos samizo. Sastampā biezputrā, pievieno sarīvētu uz smalkās rīves sieru, biezpienu, eļļu un visu izmaisa.
  2. Ber pa karotītei miltus un mīca līdz nelīp pie rokām, lai ir maiga, mīksta masa, ko var savelt bumbā.
  3. Atstāj uz 30 minūtēm istabas tempertūrā ietītu maisiņā.
  4. Veido plācenīšus un cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm skaisti brūnus.
  5. Šādi plācenīši man garšo ar skābo krējumu, kam pievienotas sasmalcinātas dilles un ķiploks izspiests caur spiedi.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Iveta 2013. gada 6. marts 18:38
ļooti gasrīgi ja klaat tam visam pievieno to meerciti super!
Madara 2012. gada 31. jūlijs 16:26
Kaut kas līdzīgs kartupeļu pankūkām. :-)
Es kukuruzas miltu vieta izmantoju parastos kviešu miltus nau ne vainas. :-D
iveta 2012. gada 9. jūlijs 22:51
Labdien,vai 6iem kartupeljbiezpiena placeni6iem obligati ir jaliek klaat kukuruzas milti,,vai parastie milti nederees???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni