Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu, biezpiena plācenīši

2012. gada 14. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Kartupeļus izvāra. Vārīt var gan ar mizu, gan arī jau nomizotus. Ar mizu vārītos samizo. Sastampā biezputrā, pievieno sarīvētu uz smalkās rīves sieru, biezpienu, eļļu un visu izmaisa.
2. Ber pa karotītei miltus un mīca līdz nelīp pie rokām, lai ir maiga, mīksta masa, ko var savelt bumbā.
3. Atstāj uz 30 minūtēm istabas tempertūrā ietītu maisiņā.
4. Veido plācenīšus un cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm skaisti brūnus.
5. Šādi plācenīši man garšo ar skābo krējumu, kam pievienotas sasmalcinātas dilles un ķiploks izspiests caur spiedi.
6. Labu apetīti!
Uz augšu