Sākums > Receptes > Deserti

Aromātiskās piparkūkas

2005. gada 10. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
40 min
1. Svaigu apelsīna miziņu pārlej ar ūdeni un vāra, kamēr tā mīksta.
2. Tad nogriež balto daļu, bet dzelteno sīki sasmalcina.
3. Kaltētas apelsīnu miziņas saberž miezerī vai samaļ.
4. Ingveru un muskatriekstus sarīvē uz smalkās rīves.
5. Sviestu, pusi no cukura un visu sīrupu uzvāra. Vārošā masā iekuļ pusi miltu, sasmalcinātas, sajauktas garšvielas un kuļ, kamēr mīkla atlec no katla malām, tad atdzesē.
6. Atdzisušajai masai pievieno olu dzeltenumu un pārējo cukuru, to iepriekš sabrūninot, lai piparkūkas būtu brūnākas, vēlreiz sakuļ, piesijā pārējos miltos, pieliek sodu un potašu un ar rokām mīklu pamatīgi samīca. Mīca tik ilgi, kamēr mīkla kļūst vienādi spīdīgi gluda un pietiekami cieta.
7. Samīcīto mīklu ļoti plāni izveltnē un ar veidnītēm izspiež piparkūkas.
8. Tās pārziež ar sakultu olu, ja vēlas, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un cep ļoti karstā cepeškrāsnī gaiši brūnas.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu