Sākums > Receptes > Deserti

Gaileņu pīrāgs "pa gaisu"

2012. gada 6. marts
Foto: Egija Gribuste
Garšo nepārspējami - iesaku!
Pagatavošana
120 min
1. Gailenes sagatavo cepšanai.
2. Sagriež sīpolu un puravu, kurus apcep uz pannas un, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, tos sutina baltvīnā un pievieno sinepes.
3. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno gailenes, izsautēto puravu + sīpolu, sagriezto cūkgaļu. To visu cep 15 minūtes.
4. Gatavo mīklu. Sajauc kopā visas mīklai nepieciešamās garšvielas un iegūst mīklu.
5. Uz galda izber nedaudz miltus, lai mīkla nepieliptu - rullējot. Mīklu izrullē pietiekamā biezumā (4-5 mm) un ieklāj pannā.
6. Gatavo mērci, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
7. Virs mīklas, pannā, iepilda iepriekš apcepto masu glazē ar mērci un ievieto krāsnī 200°C uz 30 līdz 40 min.

Lai labi garšo!
Uz augšu