Gardie eklēri

2012. gada 3. marts
Foto: Ieva Kaminska
Pagatavošana
150 min
1. Katliņā uz zemas liesmas uzkarsē ūdeni (neļaut tam sākt vārīties!) un pievieno sviestu gabaliņos, sāli, cukuru un maisa līdz veidojas viendabīgs šķidrums.
2. Var noņemt no uguns, lai nevāras! Tad uzlikt uz uguns un pievienot izsijātus miltus. Kult (es ar olu kuļamos un brīžiem ar koka karoti) līdz veidojas viendabīga konsistence un mīkla atlec no katliņa malām. Turpināt katliņu turēt virs uguns un iemaisīt tajā pakāpeniski olas. Ievēro, ka jāiemaisa pa VIENAI olai un nākamo nelikt, kamēr pirmā nav labi iemaisīta. Beigās būs izveidojusies viendabīga, dzeltena masa, kas no karotes tecēs smagnēji, bet ne pārāk (nav jābūt ne cietai, ne šķidrai).
3. Tad noliek katliņu ar tā saturu atdzist.
4. Apklāj mīklu, lai virs tās neveidojas cieta kārtiņa. Es personīgi to šad tad pamaisīju.
5. Kad masa ir atdzisusi, to var izspiest uz plāts, kas noklāta ar cepampapīru, izmantojot konditorejas uzgali. Es pamēģināju gan garenus kā eklērus, gan apaļas kā vējakūkas, jo šī man bija pirmā reize kad tā nopietni pieķēros eklēriem (pirmajā “nenopietnajā reizē” man nekas nesanāca, jo nebiju koncentrējusies un olas iemaisīju te vai kopā) un gribēju redzēt, kas sanāks.
6. Cep 200° 15 min vai līdz brīdim, kad eklēri ir uzpūtušies un kļuvuši zeltaini.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu