Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 10 olas
  • 200 g milti
  • 250 g cukurs
  • 230 g sviests
  • 4 citroni
  • 4 ēd. k. pūdercukurs
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Mīklas pagatavošana.Izsijā miltus, pievieno 100 g cukura, 80 g sviesta un divus sakultus olas dzeltenumus, kam pierīvēta citrona miziņa. Samaisa un ieliek šķipsniņu sāls. Kārtīgi samīca, ietin pārtikas plēvē un vismaz stundu tur ledusskapī.
  2. Pildījuma pagatavošana. 3 olas sajauc ar 150 g cukura. Pievieno divu citronu miziņas.
  3. Izkausē 150 g sviesta un pievieno masai. Pielej viena citrona sulu. Rūpīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  4. Bezē pagatavošana. 3 ēd. k. pūdercukura pievieno 5 olu baltumus, kas pirms tam paturēti ledusskapī. Kuļ vismaz 5-10 minūtes, līdz veidojas bieza, viendabīga masa.
  5. Tortes pagatavošana. Mīklu izrullē, ieklāj cepamtraukā, kurā ielikts cepamais papīrs, un ielej pildījuma masu.
  6. Cep cepeškrāsnī 180°C ~30 minūtes. Pēc tam uz tortes uzliek bezē masu un cep vēl 20 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar siltu tēju.
  8. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas