Sākums > Receptes > Deserti

Citronu bezē torte

2012. gada 1. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
150 min
1. Mīklas pagatavošana.Izsijā miltus, pievieno 100 g cukura, 80 g sviesta un divus sakultus olas dzeltenumus, kam pierīvēta citrona miziņa. Samaisa un ieliek šķipsniņu sāls. Kārtīgi samīca, ietin pārtikas plēvē un vismaz stundu tur ledusskapī.
2. Pildījuma pagatavošana. 3 olas sajauc ar 150 g cukura. Pievieno divu citronu miziņas.
3. Izkausē 150 g sviesta un pievieno masai. Pielej viena citrona sulu. Rūpīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
4. Bezē pagatavošana. 3 ēd. k. pūdercukura pievieno 5 olu baltumus, kas pirms tam paturēti ledusskapī. Kuļ vismaz 5-10 minūtes, līdz veidojas bieza, viendabīga masa.
5. Tortes pagatavošana. Mīklu izrullē, ieklāj cepamtraukā, kurā ielikts cepamais papīrs, un ielej pildījuma masu.
6. Cep cepeškrāsnī 180°C ~30 minūtes. Pēc tam uz tortes uzliek bezē masu un cep vēl 20 minūtes.
7. Pirms pasniegšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar siltu tēju.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu