Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Fussili makaroni ar zilo sieru un sarkanajiem sīpoliem

Fussili makaroni ar zilo sieru un sarkanajiem sīpoliem

FOTO: Ozzīc

Kolekcijas: Veģetārās
Uzturvērtība aprēķināta vienai porcijai! Recepti atradu burvīgajā mājaslapā bbcgoodfood.com, lai arī stipri pārveidoju savai veģetāriskajai gaumei ;)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 2 sarkanie sīpoli, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 1 tējk. cukura
  • 2 ēd. k. balsamico etiķa
  • 150 g fussili makaronu (vēlams pilngraudu)
  • 75 g krēmīga zilā siera (kā Gorgonzola vai līdzīga veģetāriešu varianta)
  • 30 g pistāciju, rupji sakapātas
  • Olīveļļa cepšanai
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Sālsūdenī liek vārīties makaronus pēc paciņas instrukcijām.
  2. Kamēr vārās makaroni, pannā uzsildītā eļļā uz vidējas liesmas liek cepties sīpolus un pistācijas, apmaisot cep apmēram 3-4 minūtes, kamēr sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi.
  3. Pievieno cukuru un etiķi, uzgriež lielāku uguni un maisot cep, kamēr sīpoli karamelizējas (apmēram 4-5 minūtes).
  4. Sagriež gabaliņos sieru, nokāš makaronus un sajauc kopā ar sieru un apceptajiem sīpoliem. Pasniedz un ēd uzreiz.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas