Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Tofi āboli

Tofi āboli

FOTO: karina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g cieti āboli
  • 200 g cukurs
  • 1 l zemesriekstu sviests
  • 25 ml ūdens
  • 50 g kartupelu ciete izšķīdināta ūdenī
  • 100 g kukurūzas milti
  • Sezama eļļa
  • Sezama sēklas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs un izgriež serdi.
  2. Aplej ābolus ar kartupeļu cietes šķīdumu, apviļā kukurūzas miltos un atliek malā.
  3. Šķīvi, uz kā tiks pasniegti āboli, ieeļļo ar sezama eļļu.
  4. Sagatavo bļodu ar aukstu ūdeni.
  5. Ielej eļļu pannā un uzkarsē. Ieliek ābolus un cep eļļā 1-2 minūtes un, kad tiem veidojas kraukšķīga miziņa, noņemt no uguns.
  6. Citā pannā samaisa ūdeni un cukuru. Liek uz uguns, un, maisot šķidrumu ar pakāpenisku paātrinājumu, sagatavo zeltaini dzeltenu sīrupu.
  7. Sīrupam pievieno nedaudz sezama eļļas un pieliek ābolus.
  8. Nepārtraukti maisot, pārlej ābolus ar cukura sīrupu (paceļot ābolu no pannas, līdzi jāstiepjas biezai cukura sīrupa ''astītei'').
  9. Sakārto ābolus ietaukotā traukā un pasniedz, pa virsu pārkaisa sēkliņas.
    Sakārto ābolus ietaukotā traukā un pasniedz, pa virsu pārkai...

    FOTO: karina

  10. Pirms ēšanas ābolus iemērc bļodā ar aukstu ūdeni, lai tie karamelizējas. Āboliem jābūt kraukšķīgiem no ārpuses, pateicoties cukura garozai, bet mīkstiem un siltiem iekšpusē.
  11. * Ābolu vietā var izmantot kartupeļus, saldos kartupeļus, kā arī banānus.
  12. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 16. oktobris 16:12 16.10 16:12
Produkti, kas palielina trauksmes sajūtu (3)
Visu ar mēru!

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas