Tofi āboli

2012. gada 8. februāris
Foto: karina
Pagatavošana
30 min
1. Nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs un izgriež serdi.
2. Aplej ābolus ar kartupeļu cietes šķīdumu, apviļā kukurūzas miltos un atliek malā.
3. Šķīvi, uz kā tiks pasniegti āboli, ieeļļo ar sezama eļļu.
4. Sagatavo bļodu ar aukstu ūdeni.
5. Ielej eļļu pannā un uzkarsē. Ieliek ābolus un cep eļļā 1-2 minūtes un, kad tiem veidojas kraukšķīga miziņa, noņemt no uguns.
6. Citā pannā samaisa ūdeni un cukuru. Liek uz uguns, un, maisot šķidrumu ar pakāpenisku paātrinājumu, sagatavo zeltaini dzeltenu sīrupu.
7. Sīrupam pievieno nedaudz sezama eļļas un pieliek ābolus.
8. Nepārtraukti maisot, pārlej ābolus ar cukura sīrupu (paceļot ābolu no pannas, līdzi jāstiepjas biezai cukura sīrupa ''astītei'').
9. Sakārto ābolus ietaukotā traukā un pasniedz, pa virsu pārkaisa sēkliņas.
Foto: karina
10. Pirms ēšanas ābolus iemērc bļodā ar aukstu ūdeni, lai tie karamelizējas. Āboliem jābūt kraukšķīgiem no ārpuses, pateicoties cukura garozai, bet mīkstiem un siltiem iekšpusē.
11. * Ābolu vietā var izmantot kartupeļus, saldos kartupeļus, kā arī banānus.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu