Citrusaugļa - jogurta kēkss

Sastāvdaļas

15
porcijas
  • 350 g milt
  • 250 g jogurts bez piedevām
  • 240 g cukurs
  • 4 olas
  • 120 ml kukurūzas eļļa
  • 1 vidēji liels greipfrūts vai apelsīna, vai citrons
  • 2 ēd. k. cepamais pulveris
  • 1 /4 tēj. k. soda
  • 1 /2 tēj. k. rupjais sāls
  • 1 paciņa vanilīncukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Vienā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveriun sāli.
  2. Otrā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un vanilīncukuru, tad pievieno jogurtu un citruss augļa miziņu vai sulu, tad visu sakuļ.
  3. Jogurta un olu masai pakāpeniski (pa 3-4 ēd. k.) pievieno miltu maisījumu, katrā reizē ar mikseri mazliet sakuļot, lai neveidojas kunkuļi. Ilgi miksēt nedrīkst!
  4. Beigās pakāpeniski pielej eļļu un rūpīgi izmaisa ar koka karoti, lai masa būtu vienmērīga.
  5. Lej ietaukotā cepamajā pannā ar caurumu pa vidu. Cep 50 minūtes 170 grādos.
  6. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi