Puķkāpostu/ķiploku mērce

Sastāvdaļas

  • 4 personām
  • 1 puķkāposts
  • 2 -3 ķiploku daiviņas
  • 200 ml 10% vai 35% saldais krējums
  • Ja ir vēlēšanās - nedaudz rīvēts siers

Pagatavošana

30 min.
  1. Puķkāpostu noskalo un sadala vidējos/mazos gabaliņos. Liek vārīties verdošā ūdenī uz 10-15 minūtēm. Kad gatavs, pārceļ pannā un aplej ar 200ml 10% vai 35% saldo krējumu. Pievieno 2-3 ķiplokus, vēlams saspiestus caur ķiploku spiedi, taču var arī ļoti smalki sagrieztus. Karsē 10-15 minūtes, lai būtu sātīgāk - var pievienot nedaudz rīvēta siera.
  2. Pasniedz ar rīsiem, makaroniem vai sarkanajām pupiņām (ļoti iesaku izmēģināt).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi