Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mērce makaroniem un rīsiem

2012. gada 17. janvāris
Foto: Linda Štrausa
Pagatavošana
25 min
1. No sākuma sarīvē burkānus uz skaidiņrīvi, sagriež papriku, tomātus. Burkānus, tomātus, papriku, kukurūzu apcep atsevišķi.
2. Paprikas vietā var izmantot paprikas pulveri 2 tējkarotes, bet tomātu vietā tomātu pastu 1 ēdamkaroti.
3. Uz pannas uzlej saldo krējumu un uzsilda, paralēli tiek samaisīti milti ar nelielu daudzumu ūdens, kad krējums ir uzsilis un nevis sācis vārīties pievieno miltu maisījumu, izmaisa. Pievieno skābo krējumu, sāli un piparus pēc pašu vēlmes.
4. Pievieno visus apceptos produktus un maisa līdz mērce uzmet pirmo burbuli. Pēc tam to ņem nost no plīts.
5. Labāk garšo silta, bet aukstu ēdot var just vairāk piparus.
6. Mērce sanāk saldena, bet ļoti barojoša. Edot kopā ar makaroniem vai rīsiem salāti pat neprasās.
Uz augšu