Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ziedkāpostu un brokoļu sacepums (no Ievas virtuves)

Ziedkāpostu un brokoļu sacepums (no Ievas virtuves)

FOTO: Sintija

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 liels ziedkāposts
  • 1 neliels brokolis (vai cita ziedkāpostu šķirne)
  • 2 tomāti (vai ķirštomātiņi)
  • 1 sīpols (vai 1 ķiploka daiviņa)
  • 100 ml saldā krējuma (vai 200 ml)
  • 1 ēd. k. miltu (vai 2 ēd. k.)
  • 40 g siera
  • Sāls
  • Pipari
  • Muskatrieksts (vai muskatrieksta pulveris)
  • Sviests cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Ziedkāposta un brokoļa rozetes novāra sālsūdenī - ziedkāpostus 10 min, brokoļus 5 min (tā, lai nejūk ārā, lai nav pārāk mīksti.)
  2. Izvārītus notecina, saglabājot 1 glāzi novārījuma.
  3. Ziedkāpostus un brokoļus sadala mazās rozetēs (var izmantot ne tikai ierasto balto ziedkāpostu un tumšo brokoli, bet kādu no šķirnēm - violeto Graffiti vai zaļo Romanesco).
  4. Tomātus sagriež daiviņās (ja lielie tomāti). (Ļoti labi noder ķirštomātiņi, tos pārgriež uz pusēm).
  5. Sīpolu sasmalcina un apcep sviestā, pievieno miltus, nedaudz apbrūnina, pielej saldo krējumu, uzvāra, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu (visērtāk ir tad, ja atstātajā novārījumā iejauc 1 ēdamkaroti miltu, pēc tam pievieno saldo krējumu, un tad to pievieno apceptajam sīpolam, garšvielas pievieno pēc garšas un gaumes.
  6. Ja mērce šķiet par maz, var izmantot 200 ml saldā krējuma un 2 ēdamkarotes miltu uz vienu glāzi novārījuma. Sīpola vietā var izmantot 1 ķiploka daiviņu, tas dod spēcīgāku garšu kā sīpols.
  7. Ziedkāposta un brokoļa rozetes un tomātu daiviņas liek veidnē, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
  8. Cep 200 grādu temperatūrā 15 minūtes.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas