Pilngraudu auzu pārslu deserts ar augļiem

5 1
Pagatavosim ļoti vienkāršu un gardu desertu, kas būs arī veselīgs.
Šim desertam būs divi varianti, viens būs ar svaigiem augļiem, bet otrs no žāvētiem. Protams, katrs var pievienot pēc savām vēlmēm augļus, kas garšo, derēs dažādi, tikai jāņem vērā, ka skābeniem augļiem jāpievieno medus, bet saldiem nē un skābiem augļiem jāpievieno mazliet vairāk želatīns kā saldiem.

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • Tīrkultūra vai kefīrs
  • Banāns
  • Kivi
  • Dateles
  • Žāvētas plūmes
  • Želatīns
  • Medus
  • Piens
  • Pilngraudu auzu pārslas
  • Saulespuķu sēkliņas

Pagatavošana

150 min.
  1. Svaigo augļu deserts.
  2. Sākumā apgrauzdē 5 ēd.k pilngraudu auzu pārslas un 4 ēd.k saulespuķu sēkliņas līdz gaiši brūnas.
  3. 1 kivi un vienu banānu sablenderē, pievieno 2 ēd.k medu un 250ml tīrkultūru vai kefīru.(man bija tīrkultūra)
  4. Visu šo sablenderē un iemaisa ar saulespuķu sēkliņām un auzu pārslām.
  5. 50 ml pienā iemaisa 2 tēj.k Santa Maria želatīnu.
  6. Uzbriedina, uzsilda, izmaisa līdz izšķīst un iemaisa desertā.
  7. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
  8. Pēc tam ķeramies pie ēšanas.
  9. Žāvēto augļu deserts
  10. 5 ēd.k pilngraudu auzu pārslas un 4 ēd.k saulespuķu sēkliņas apgrauzdē.
  11. 8 dateles un 8 žāvētās plūmes sablenderē ar 250ml kefīru vai tīrkultūru, iemaisa apgrauzdētās auzu pārslas un saulespuķu sēkliņas.
  12. 40 ml pienā iemaisa 1 tēj.k želatīnu, uzbriedina, uzsilda, izmaisa līdz izšķīst.
  13. Iemaisa desertā.
  14. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
  15. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti