Sākums > Receptes > Deserti

Mandarīnu krēms

2012. gada 10. janvāris
Foto: Ilze Martuseviča
Paldies foto autorei Ievai Šaudenai. Ieva šo recepti izmantojot kā pamatu, bet ieputojot krēmu maskarpones - saldā krējuma masā un izmantojusi Pavlovas kūciņām. Smelies iedvesmu!
Pagatavošana
60 min
1. Mandarīnus nomazgā un uz rīves sarīvē 1 tējkaroti miziņu. No mandarīniem izspiež sulu. Želatīnu aplej ar 1/4 glāzes mandarīnu sulas.
2. Katlā sajauc olu dzeltenumus, cukuru, citrona sulu un 1 gl izspiestās mandarīnu sulas, maisot karsē, līdz masa sabiezē, bet vēl nevārās. Noņem no uguns un iemaisa uzbriedināto želatīnu, noliek malā.
3. Saldo krējumu ar rīvēto mandarīnu miziņu saputo stingrās putās.To uzmanīgi iecilā dzeltenumu masā. Liek porciju trauciņos un atdzesē vismaz 4h. Labu apetīti!
Uz augšu