Alū sautēta gaļa

2012. gada 10. janvāris
Foto: Ilze Martuseviča
Pagatavošana
130 min
1. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina.Gaļu sagriež kubiņos, un seleriju arī. Puravus sagriež ripiņās.Gaļu apcep sakarsētā sviestā.Apcep arī sīpolus un ķiplokus,pārkaisa ar miltiem, apbrūnina un liek klāt sagrieztos dārzeņus, sāli, piparus, šķipsniņu cukura. Pārlej ar alu, iemaisa etiķi, majorānu vai timiānu,un ķimenes, visu uzvāra. Sautēšanai izmanto karstumizturīgu trauku ar vāku. Cep cepeškrāsnī 175 grādos un sautē apmēram 80 min (līdz gaļa ir mīksta). Kartupeļus sagriež kubiņos, liek klāt sautējumam un turpina sautēt vel 45 min.Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas!
2. Labu apetīti! :)
Uz augšu