Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas "flaki" jeb kuņģa zupa

"flaki" jeb kuņģa zupa

FOTO: Rolita Patmalniece

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg liellopa vai jaunlopa kuņģa
  • 2 burkāni
  • 2 pētersīļi (sakne vai zaļumi pēc savas izvēles
  • 300 g selerijas saknes
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 puravs
  • 1 liels sīpols
  • 1.5 1,5 - 2 l gaļas buljona vai 3 buljona kubiciņi
  • 3 ēdamkarotes sviesta (var arī margarīnu)
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • Garšvielas: sāls, pipari, smaržīgie pipari, 1 lēzena tējkarote ingvera, šķipsniņa muskatrieksta, 1 lēzena tējkarote maltu saldo piparu, lauru lapas, 3 ēdamkarotes ar cepurīti majorāna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Sākumā sagatavo kuņģi:
     Sākumā sagatavo kuņģi:

    FOTO: Rolita Patmalniece

  2. Ieliek kuņģi traukā un rūpīgi noskalo aukstā ūdeni. Noskaloto kuņģi ieliek traukā un pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes. Nolej ūdeni, noskalo kuņģi, ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 15 minūtes. Pēdējo procedūru atkārto vēl vienu reizi, ja vēl ir saglabājies nepatīkamais aromāts.
  3. Tad kuņģim uzlej karstu buljonu vai verdošu ūdeni un vāra uz mazas uguns apmēram 1-1,5 stundas. Buljonu pastāvīgi papildina ar verdošu ūdeni. Kuņģis ir labi izvārīts, ja va
  4. r saspiest starp pirkstiem.
  5. Gatavojam zupu: atsevišķā traukā nelielā ūdens daudzumā vāram kubiciņos sagrieztos dārzeņus (burkānus, selerijas, pētersīļus, ķiplokus, puravus) pievienojot klāt 1 ēdamkaroti sviesta.
     Gatavojam zupu: atsevišķā traukā nelielā ūdens daudzumā vār...

    FOTO: Rolita Patmalniece

  6. Kamēr vārās zupā sasmalcinām izvārīto kuņģi strēmelēs.
     Kamēr vārās zupā sasmalcinām izvārīto kuņģi strēmelēs.

    FOTO: Rolita Patmalniece

  7. Gatavojam mērci: uz pannas apcepam sīpolu 2 ēdamkarotēs sviesta līdz zeltainam brūnumam, pieberam 2 ēdamkarotes miltu un atšķaidām ar buljonu.
     Gatavojam mērci: uz pannas apcepam sīpolu 2 ēdamkarotēs svi...

    FOTO: Rolita Patmalniece

  8. Kad dārzeņi mīksti pievienojam zupu un sīpolu mērci buljonam ar sagriezto kuņģi, pievienojam visas garšvielas un vāram uz lēnas uguns apmēram 20 min.
     Kad dārzeņi mīksti pievienojam zupu un sīpolu mērci buljona...

    FOTO: Rolita Patmalniece

  9. Zupu pasniedz kopā ar maizi. Ja vēlas, var pielikt krējumu.
     Zupu pasniedz kopā ar maizi. Ja vēlas, var pielikt krējumu.

    FOTO: Rolita Patmalniece

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas