Ja, gatavojot soļanku, parasti izmantojam liellopa vai cūkas nieres, tad poļi savu iecienīto zupu "fļaki" gatavo no liellopa kuņģa. Izklausās dīvaini, bet virums sanāk varen gards un sātīgs.
Pagatavošana
150 min
1. Sākumā sagatavo kuņģi:
Foto: Rolita Patmalniece
2. Ieliek kuņģi traukā un rūpīgi noskalo aukstā ūdeni. Noskaloto kuņģi ieliek traukā un pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes. Nolej ūdeni, noskalo kuņģi, ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 15 minūtes. Pēdējo procedūru atkārto vēl vienu reizi, ja vēl ir saglabājies nepatīkamais aromāts.
3. Tad kuņģim uzlej karstu buljonu vai verdošu ūdeni un vāra uz mazas uguns apmēram 1-1,5 stundas. Buljonu pastāvīgi papildina ar verdošu ūdeni. Kuņģis ir labi izvārīts, ja var saspiest starp pirkstiem.