"flaki" jeb kuņģa zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg liellopa vai jaunlopa kuņģa
  • 2 burkāni
  • 2 pētersīļi (sakne vai zaļumi pēc savas izvēles
  • 300 g selerijas saknes
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 puravs
  • 1 liels sīpols
  • 1.5 1,5 - 2 l gaļas buljona vai 3 buljona kubiciņi
  • 3 ēdamkarotes sviesta (var arī margarīnu)
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • Garšvielas: sāls, pipari, smaržīgie pipari, 1 lēzena tējkarote ingvera, šķipsniņa muskatrieksta, 1 lēzena tējkarote maltu saldo piparu, lauru lapas, 3 ēdamkarotes ar cepurīti majorāna

Pagatavošana

150 min.
  1. Sākumā sagatavo kuņģi:
     Sākumā sagatavo kuņģi:
  2. Ieliek kuņģi traukā un rūpīgi noskalo aukstā ūdeni. Noskaloto kuņģi ieliek traukā un pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes. Nolej ūdeni, noskalo kuņģi, ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 15 minūtes. Pēdējo procedūru atkārto vēl vienu reizi, ja vēl ir saglabājies nepatīkamais aromāts.
  3. Tad kuņģim uzlej karstu buljonu vai verdošu ūdeni un vāra uz mazas uguns apmēram 1-1,5 stundas. Buljonu pastāvīgi papildina ar verdošu ūdeni. Kuņģis ir labi izvārīts, ja va
  4. r saspiest starp pirkstiem.
  5. Gatavojam zupu: atsevišķā traukā nelielā ūdens daudzumā vāram kubiciņos sagrieztos dārzeņus (burkānus, selerijas, pētersīļus, ķiplokus, puravus) pievienojot klāt 1 ēdamkaroti sviesta.
     Gatavojam zupu: atsevišķā traukā nelielā ūdens daudzumā vār...
  6. Kamēr vārās zupā sasmalcinām izvārīto kuņģi strēmelēs.
     Kamēr vārās zupā sasmalcinām izvārīto kuņģi strēmelēs.
  7. Gatavojam mērci: uz pannas apcepam sīpolu 2 ēdamkarotēs sviesta līdz zeltainam brūnumam, pieberam 2 ēdamkarotes miltu un atšķaidām ar buljonu.
     Gatavojam mērci: uz pannas apcepam sīpolu 2 ēdamkarotēs svi...
  8. Kad dārzeņi mīksti pievienojam zupu un sīpolu mērci buljonam ar sagriezto kuņģi, pievienojam visas garšvielas un vāram uz lēnas uguns apmēram 20 min.
     Kad dārzeņi mīksti pievienojam zupu un sīpolu mērci buljona...
  9. Zupu pasniedz kopā ar maizi. Ja vēlas, var pielikt krējumu.
     Zupu pasniedz kopā ar maizi. Ja vēlas, var pielikt krējumu.

Komentāri

Armands 2013. gada 27. novembris 16:57
Tas kunģis taču ir jāplaucē,un jātīra,tad nonāk tāda kā virsējā āda,un tas kļūst pilnīgi balts.Tad arī nav tie ūdeņi tik daudz jānolej. Tādu netīrītu taču sunim tikai var dot.
Gribētu gan redzēt kā var 1-1,5 stundās izvārīt,kā ninimums kādas 3 vajadzīgas. Es parasti vāru ātrvāramā katlā,tad atī tvaiki mazāk.
Esmer 2012. gada 8. jūlijs 21:00
Atceros Poliju!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas