Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kūpināta laša pīrāgs

Kūpināta laša pīrāgs

FOTO: Kristīne Dēliņa

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 125 g margarīna vai sviesta
  • 200 g kviešu miltu
  • 40 g rīvēta Parmas siera
  • 3 ēd. k. ūdens
  • Pildījumam:
  • 350 g kūpināta laša
  • 300 g spinātu (var arī saldētus)
  • 2 puravi
  • 1 ēd. k. margarīna vai sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • 3 olas
  • 300 g skābā krējuma
  • 1 ēd. k. sasmalcinātu diļļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Pagatavo mīklu, samaisot visas izejvielas. Lai sevi neapgrūtinātu, to var ātrāk samaisīt virtuves kombainā.
    Pagatavo mīklu, samaisot visas izejvielas. Lai sevi neapgrūt...

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  2. Uz 30 minūtēm liek vēsumā.
    Uz 30 minūtēm liek vēsumā.

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  3. No pārējām sastāvdaļām gatavo pildījumu.
    No pārējām sastāvdaļām gatavo pildījumu.

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  4. Sagatavo spinātus. Svaigos sasmalcina/atkausētos rūpīgi notecina. Puravus sasmalcina.
    Sagatavo spinātus. Svaigos sasmalcina/atkausētos rūpīgi note...

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  5. Spinātus un puravus taukvielās uzkarsē, pievieno sāli un piparus.
    Spinātus un puravus taukvielās uzkarsē, pievieno sāli un pip...

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  6. Lasi sagriež kubiņos.
    Lasi sagriež kubiņos.

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  7. Sagatavoto mīklu ieklāj veidnē ar noņemamām malām. Cep 200 grādos apmēram 15 minūtes.
    Sagatavoto mīklu ieklāj veidnē ar noņemamām malām. Cep 200 g...

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  8. Pēc pamatnes apcepšanas pilda to ar spinātu - puravu maisījumu.
    Pēc pamatnes apcepšanas pilda to ar spinātu - puravu maisīju...

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  9. Pārkaisa ar laša gabaliņiem.
    Pārkaisa ar laša gabaliņiem.

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  10. Krējumu sakuļ ar olām, sāli un dillēm.
    Krējumu sakuļ ar olām, sāli un dillēm.

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  11. Pārlej lasim.
    Pārlej lasim.

    FOTO: Kristīne Dēliņa

  12. Turpina cept 200 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
    Pasniedz ar mērci, kura pagatavota no skābā krējuma, svaigiem lociņiem un svaigiem gurķīšiem.

    Labu apetīti!
    Turpina cept 200 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tas kļūst z...

    FOTO: Kristīne Dēliņa

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas