Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biešu kēksiņi

Biešu kēksiņi

FOTO: Nataša Rogova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s auzu pārslu
  • 1 glāze/s skābā krējuma
  • 1 glāze/s apceptu, sablenderēt riekstu, jebkādi,man bija zemesrieksti, bet ideāli būtu valrieksti
  • 1.5 glāze/s uz smalkās rīves sarīvētas svaigās bietes
  • 1 glāze/s ukura
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 3 olas
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēd. k. citrona sulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Auzu pārslas sajauc ar skābo krējumu.
  2. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Puto dzeltenumus ar daļu cukura un vaniļas cukuru līdz masa paliek gaiša, tad pievieno rīvētas bietes aplietas ar citrona sulu.
  3. Pievieno auzu pārslas, saputo. Pievieno miltus ar cepamo pulveri, riekstus un saputotus olas baltumus ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Baltumus puto stingrās putās. Visu izmaisa kārtīgi.
  4. Lej formiņās, lielās vai mazās, cep ap 180-200 grādiem 40-50 minūtes, līdz keksiņi palikuši brūni.
  5. Atdzesē un tad izņem no formiņām.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas