Biešu kēksiņi

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s auzu pārslu
  • 1 glāze/s skābā krējuma
  • 1 glāze/s apceptu, sablenderēt riekstu, jebkādi,man bija zemesrieksti, bet ideāli būtu valrieksti
  • 1.5 glāze/s uz smalkās rīves sarīvētas svaigās bietes
  • 1 glāze/s ukura
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 3 olas
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēd. k. citrona sulas

Pagatavošana

80 min.
  1. Auzu pārslas sajauc ar skābo krējumu.
  2. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Puto dzeltenumus ar daļu cukura un vaniļas cukuru līdz masa paliek gaiša, tad pievieno rīvētas bietes aplietas ar citrona sulu.
  3. Pievieno auzu pārslas, saputo. Pievieno miltus ar cepamo pulveri, riekstus un saputotus olas baltumus ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Baltumus puto stingrās putās. Visu izmaisa kārtīgi.
  4. Lej formiņās, lielās vai mazās, cep ap 180-200 grādiem 40-50 minūtes, līdz keksiņi palikuši brūni.
  5. Atdzesē un tad izņem no formiņām.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize