Sākums > Receptes > Zupas

čedaras siera zupa zivs buljonā

2012. gada 4. janvāris
Foto: katrina antonova
Pagatavošana
50 min
1. Pagatavošanas gaita
2. Laša zupas izlasi liek katlā, pārlej ar apmēram 2,5 l ūdens un liek vārīties. Selerijas sakni nomazgā, nogriež 2-3 šķēles un liek katlā. Sīpolu nomizo un arī liek katlā. Vāra ~ 20 minūtes.
3. Kad zivju buljons ir gatavs, to izkāš caur sietu. Izkāsto buljonu liek atpakaļ uz plīts. No asakām notīra zivs gaļu un pievieno buljonam.
4. Kartupeļus un burkānus nomazgā un notīra, sagriež palielos gabalos un liek buljonā. Pievieno diļļu kātus. Vāra, kamēr dārzeņi mīksti.
5. Kad kartupeļi un burkāni ir gatavi, visu sablenderē. Iegūto biezzupu liek atpakaļ uz plīts un vēlreiz uzkarsē.
6. Sarīvē sieru.
7. Kad biezzupa sāk vārīties, tai pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Visu samaisa, ļauj „uzsist burbuli” un izslēdz liesmu. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
8. Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos. Uzkarsē pannā sviestu vai eļļu un apcep zivs gabaliņus. Ievēro, ka zivi vispirms cep ar ādu uz leju, tad pārgriež uz otru pusi.
9. Zupu lej šķīvjos, vidū kārtojot apceptos zivs gabaliņus. Pasniedz ar smalki sakapātām dillēm.
Uz augšu