Ļoti vienkārši pagatavojami saldumi ar ļoti interesantu garšu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
200g saulespuķu sēkliņu
50g sezama sēkliņu
4ēd. k. cukura
4ēd. k. medus
1/4 tējk. sodas (soda tiek pievienota,lai karamele nepaliek cieta,bet lai saglabājas lipīga un mīksta
2ēd. k. kokosa skaidiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Apgrauzdē sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz viegli brūnas.
Katliņā liek cukuru un medu, karsē un maisa līdz cukurs izkusis, pievieno sodu un maisa. Masa piepūtīsies. Maisot pievieno apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.
Karsē maisot līdz masa sabiezē.
Liek traukā, ko iepiriekš apsmērē viegli ar sviestu. Ļauj atdzist.
Rokas saslapina aukstā ūdenī, lai mazliet mitras un veido no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas, ko apviļā kokosa skaidiņās.