Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kazenaki
Ļoti vienkārši pagatavojami saldumi ar ļoti interesantu garšu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g saulespuķu sēkliņu
  • 50 g sezama sēkliņu
  • 4 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. medus
  • 1 /4 tējk. sodas (soda tiek pievienota,lai karamele nepaliek cieta,bet lai saglabājas lipīga un mīksta
  • 2 ēd. k. kokosa skaidiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Apgrauzdē sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz viegli brūnas.
  2. Katliņā liek cukuru un medu, karsē un maisa līdz cukurs izkusis, pievieno sodu un maisa. Masa piepūtīsies. Maisot pievieno apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.
  3. Karsē maisot līdz masa sabiezē.
  4. Liek traukā, ko iepiriekš apsmērē viegli ar sviestu. Ļauj atdzist.
  5. Rokas saslapina aukstā ūdenī, lai mazliet mitras un veido no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas, ko apviļā kokosa skaidiņās.
    Rokas saslapina aukstā ūdenī, lai mazliet mitras un veido no...
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Deserti

Jaunākās receptes