Sākums > Receptes > Deserti

Skābā krējuma deserta kūka,kurai iespējami vairāki varianti

2011. gada 28. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
150 min
1. 1. Variants.
2. Traukā izkārto Selgas cepumus, lai tie veidotu deserta pamatni.
3. Skābo krējumu puto, lēnām pievieno cukuru, vaniļu vai citrona miziņu. Krējums jāputo ap 15 minūtēm līdz tas sabiezē un palielinās apjomā. Tā kā ne visu ražotāju krējums putojas tik stingrs kā vajadzētu, nesatraucaties par to, jo tas ir tāds sīkums.
4. Kad krējums saputots, cukurs tajā izkusis, pievieno svaigo sieru un vēl saputo.
5. Pienā iemaisa želatīnu, uzbriedina un uzsilda, samaisa kopā ar krējuma masu, izklāj virs cepumu pamatnes un ieliek ledusskapī aptuveni uz 2 stundām, bet jo ilgāk stāv jo gardāks būs.
6. 2. Variants
7. Viss kā 1. variantā, izņemot svaigo sieru aizvietojam ar iebiezināto pienu ar cukuru un papildus cukuru nepievienojam. Var izmantot iebiezināto pienu ar cukuru un kafiju, iebiezināto pienu ar cukuru un kakao, vai klasisko iebiezināto pienu ar cukuru.
8. 3. Variants.
9. Viss kā 1.variantā, tikai svaigā siera vietā liek saputotu saldo krējumu.
10. 4. Variants.
11. Skābajam krējumam nepievieno neko.
12. Visi varianti ir vienlīdz gardi, tā kā gatavojiet, un novērtējiet, kas Jums labāk patīk.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu