Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smilšu mīkla-riekstiņi,groziņi ar krēmu

2011. gada 26. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Mīklas pagatavošana:
2. Sviestu/margarīnu istabas tempertūrā sadrupinam ar miltiem līdz veidojas drupačaina mīkla. Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.Baltumus putojam ar cukuru līdz stingrām putām,tad pievienojam dzeltenumus un turpinam putot. Beigās pievienojam sodu un sāli,vēl mazliet saputojam. Drupaču mīklā pievienojam saputortās olas un visu izmaisam,tad ar rokām izmīcam.Ja mīkla līp pie rokām,tad pa ēd.k pievienojam miltus,lai nelīp.Mīkla sanāk krēmīgi mīksta,maiga,ne cieta.
3. Gatavo mīklu uz 30 minūtēm liekam ledusskapī.
4. Ņemam mīklu un liekam formiņās,plānā kārtiņā,tā,ka gandrīz cauri spīd.Mīkla ir ļoti maiga un viegli pildīt formiņās.
5. Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm,līdz palikuši gaiši brūni un sausi.To pēc izskata var redzēt,ka gatavi.
6. Nevaru nepieminēt,ka 100 veseli riekstiņi bez pildījuma izmaksā ap 1ls,bet kopā ar pildījumu atkarīgs ko pilda 2-3ls.
7. Tā kā gan lēti,gan ļoti gardi un ļoti interesants saldums.
8. Gatavojam vārīto/šokolādes/riekstu krēmu:
9. Katliņā ieliekam 2 olas,pievienojam 4 ēd.k cukuru,vaniļas cukuru pēc garšas un ar putojamo slotiņu saputojam,pievienojam 4 ēd.k miltus,visu rūpīgi izmaisam,lai nav kunkuļi.Uzsildam 320ml pienu,tā lai mazliet silts.Lejam pienu olu/miltu masā,izmaisam.
10. Lielākā katliņā ielejam mazliet ūdeni,tik,lai mazo katliņu var likt ūdens peldē.Sildam masu ūdens peldē un ar putojamo slotinu maisam,lai neveidojas kunkuļi.Sildam līdz masa paliek stingra,krēmīga.Kādas 10 minūtes. Noņemam no uguns,pievienojam piena šokolādes gabaliņus cik tumšu vēlamies.Izmaisam un ļaujam atdzist.Kad atdzisa pievienojam 50g sviestu istabas tempertūrā un putojam krēmu.Gatavs.ja ir vēlēšanās gatavam krēmam pievieno sasmalcinātus riekstus vai kokosa skaidiņas.
Uz augšu