Dzērveņu siera kūka

2011. gada 23. decembris
Foto: Māra Muraška
Pagatavošana
120 min
1. Katliņā ieber blenderī samaltas dzērvenes, ievieno cukuru un ūdeni, tad uz vidēji lielas liesmas vāra līdz sāk burbuļot. Kad masa sākusi burbuļot, tad samazina temp. Jāvāra līdz iegūst sīrupam līdzīgu konsistenci (apmēram 20-30min) Tad jāatdzesējas.(var pagatavot arī iepriekšējā dienā)
2. Samīca cepumus un ar blenderi sasmalcina līdz iegūtas sīkas drupačiņas. Tad pievieno izkausētu sviestu un pūdercukuru. Visu samīca viendabīgā masā un izliek vienmērīgi pa apaļās pannas apakšu un malām, lai nav caurumu.
3. Bļodā ieliek cream cheez, miltus, pūdercukuru un ar mixeri viesu samiksē līdz viendabīgai masai. Tad pievieno olas pa vienai, pēc katras to rūpīgi iemiksējot masā. Kad visas olas pievienotas, pievieno saldo krējumu un vaniļas cukuru un iemaisa iekšā.
4. Tad ņem pannu, kurā ir cepumu masa un pusi no siera masas ielej tajā. Tad ne pārāk biezā kārtā noklāj dzērveņu masu un uzlej atlikušo siera masu. Tad atkal klāj dzērveņu masu un nu var veidot kādu rakstu ar naža palīdzību.
5. Tad liek cepeškrāsnī un cep 15min uz 180grādiem, pēc tam samazina temperatūru līdz 120 un cep apmēram stundu.
6. Kūku vislabāk ēst nākamajā diena, kad viss ir savilcies un sacietējis, bet gana garda ir arī pēc dažām stundām.
7. Lai labi garšo!!
Uz augšu