Plānas

2011. gada 23. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Katliņā ieliekam
2. Tad pievienojam sodu un intensīvi maisam,masa uzpūtīsies.Maisam līdz šī brūna,tad pievienojam garšviela piparkūkām un ļaujam masai nedaudz atdzist,pievienojam skābo krējumu,izmaisam un pievienojam olu,izmaisam,tad maisam iekšā miltus.
3. Mīcam mīklu,pievienojam lēnām miltus līdz tā nelīp pie rokām.Bet tomēr nepārcenšamies ar miltiem,mīkla mazliet būs lipīga,bet mīcāma.
4. Ieliekam maisiņā un paturam istabas tempertūrā 2-3 stundas.
5. Tad rullējam mīklu un spiežam cepumus.
6. Mīklu vislabāk rullēt starp diviem cepamā papīra gabaliem,jo tad mīklu var izrullēt ļoti plānu un tā nelīp ne pie virsmas,ne pie
7. Cepam cepumus ap 200 grādiem līdz tie skaisti brūni.Jo plānāk cepumi,jo ātrāk cepas.Aptuvenais laiks 10 minūtes.
8. Tikko cepti cepumi ir mīksti,bet tiklīdz tos noņem no plats tā tie sastingst un kļūst kraukšķīgi,trausli.
9. Šīs piparkūkas ir kraukšķīgas,maigas,plānas,mutē kūstošas.
Uz augšu