Sākums > Receptes > Deserti

Ziemassvētku kēkss

2011. gada 22. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. 30 minūtes pirms keksa gatavošanas,sagriežam žāvētos augļus mazākos gabaliņos un aplejam ar rumu,konjaku vai kā es ar sarkanvīnu un vēl pievienojam citrona sulu un citrona miziņu.Izmaisam un ļaujam atdzīvoties žāvējumiem,ik pa 10 minūtēm,(aptuveni) apmaisam.
2. Olas saputojam ar cukuru līdz krēmīgai masai,līdz cukurs ir izkusis,pievienojam skābo krējumu,saputojam.
3. Pievienojam izkausētu ,atdzesētu sviestu un vēl saputojam.
4. Pievienojam miltus sajauktus ar cepamo pulveri,saputojam.
5. Maisam iekšā saulespuķu sēkliņas,kokosa skaidiņas,riekstus,,mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi un atdzīvojušos žāvētos augļus ar visu šķidrumu.
6. Ar karoti izmaisam.
7. Liekam formā un cepam ap 180 grādiem ap 50 minūtēm,protams atkarīgs kāda forma.Man 28cm.Jo plānākaā kārtā mīkla,jo ātrāk cepas.var arī mazās keksa formiņās cept ap 20-30 minūtēm.Līdz keksa virsa ir skaisti brūna.
8. Gatavo keksu atdzesējam un tad izņemam no formas.
9. Dekorējam kā vēlamies,es izkausēju vienu marmelādi,pārlēju pāri un apbēru ar kokosa skaidiņām.
10. Ļoti maigs,gards kekss,garšas ziņā tieši kā priekšs Ziemassvētkiem.
Uz augšu