Sākums > Receptes > Deserti

Piparkūku mājiņa

2011. gada 22. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Gatavojam mīklu:
2. Katliņā ieliekam medu,cukuru,pienu,uzsildam līdz cukurs izkusis,turpinam kaūtīsies.Maisam līdz šī masa paliek brūna.ndas.bet var arī cept uzreiz.
3. Kad šis ir paveikts un masa brūna,tad pievienojam garšviela piparkūkām un ļaujam masai nedaudz atdzist,pievienojam skābo krējumu,izmaisam,tad pievienojam olu,kārtīgi izmaisam,un maisam iekšā miltus.
4. Mīcam mīklu,pievienojam lēnām miltus līdz tā nelīp pie rokām.Bet tomēr nepārcenšamies ar miltiem,mīkla
5. Tad rullējam mīklu un spiežam cepumus.Mīklu vislabāk rullēt starp diviem cepamā papīra gabaliem,jo tad mīklu var izrullēt ļoti plānu un tā nelīp ne pie virsmas,ne pie ruļļa,jo starpā ir cepamais papīrs.
6. Manas mājiņas izmēri būs šādi :
7. No kartona izgriežam divus četrsstūrus 7 cm* 9cm.T
8. Tātam mums sanāk 6 mājiņas detaļas.Un,ja vēlamies izgriežam arī pamatu uz kā likt mājiņu.
9. Ja vēlamies durvis un logus,tos arī izgriežam jau kartonā un tad mīklā.
10. Lai mājiņas detaļas nedeformējas un mājiņa nebūtu šķība,tad izgrieztās detaļas nepārvietojam,
11. Gatavojam cukura glazūru:
12. Katliņā izkausēju 1 ēd.k cukuru un turēju to uz ļoti mazas uguns,lai nesacietē. Mājiņas malas iemērcam izkausētajā cukurā un lipinam kopā,tas notiek ātri un vienkārši.
13. Olas baltumu sākam putot ar šķipsniņu sāli,tad pievienojam citrona sulu un putojam līdz veidojas putas,lēnām iesijājam pūderfcuku
Uz augšu