Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes kūciņa ar riekstiem

Šokolādes kūciņa ar riekstiem

FOTO: Kalev

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 240 g miltu
  • 180 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 100 g auksta piena
  • 3 olas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. samalta kardamona
  • 0.5 tējk. kakao pulvera
  • Glazūrai:
  • 200 g Kalev piena šokolādes
  • 100 g lazdu riekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Viegli saputo svietu ar cukuru (ar slotiņu vai rokas putojamo).
  2. Masu vienmērīgi maisot, pa vienai pievieno olas.
  3. Sajauc miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, kardamonu un kakao pulveri. Tad to pievieno sviesta masai un pielej aukstu pienu.
  4. Kūkas pannu ietauko ar sviestu un ieklāj masu.
  5. Cep 170-180°C apmēram 40-50 minūtes.
  6. Glazūras pagatavošanai izkausē piena šokolādi (var pievienot vēl 50g kafijas krēmu un kārtīgi samaisa).
  7. Glazūras masu klāj pāri atdzesētai kūkas masai un dekorē ar riekstiem.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas